Mötley Crüe – Hooligan’s Holiday

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Mötley Crüe met ‘Hooligan’s Holiday’.

Sinds de Netflix-film ‘The Dirt’ gereleased werd, weet iedereen weer wie de poedelrockers van Mötley Crüe waren: drummer Tommy Lee die de binnenkant van Pamela’s rode badpakje van heel dichtbij mocht inspecteren, bassist Nikki Sixx die zo verslingerd was aan ‘golden brown’ dat hij gewoon en plein public spoot, en verder nog gitarist Mick Mars en zanger Vince Neil. Bovendien hadden alle bandleden wel iets met motoren, en dat staken (en steken) ze niet weg. In de teksten wordt vaak zowel naar hun losbandige levensstijl als naar hun favoriete tweewielers verwezen:

Cross-eyed derelict comin’
An iron horse between our legs
Tattoos and black manes flowin’
Every day’s a holidaze

In 1985 loopt het bijna fataal af voor Lee: na een concert geeft hij een bevriende bassist (Joey Vera van Armored Saint) een lift naar huis op z’n motor. Op de snelweg rond Hollywood verliest Lee de controle over z’n stuur, gaat z’n Harley zeven keer over de kop en belanden beide rockers in het ziekenhuis. Als bij wonder heeft Lee amper iets, maar Vera’s hand is zo verhakkeld dat hij maandenlang geen basgitaar zal aanraken.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

ProtecTINT

Arai en Pinlock gaan fotochromatisch

Helmfabrikant Arai en vizierspecialist Pinlock hebben de handen in mekaar geslagen voor de ontwikkeling van ProtecTINT: een vizier dat niet alleen dampwerend werkt, maar tegelijk

Louis offroad team

Louis.nl gaat offroad

Webshop Louis breidt heeft gamma uit met een reeks offroad-gerichte merken en producten, om zo hun cross- en eunduro-klanten nog beter te kunnen bedienen. De