Mathias Van Hoof wint 2 keer World Cup Open enduro in Italië

Na de Enduro van Frankrijk werd afgelopen weekend in Spoleto in midden Italië de tweede wedstrijd voor het WK Enduro gereden. Onder zeer wisselende omstandigheden wist Husqvarna rijder Mathias Van Hoof twee keer de maximale punten binnen te halen door zowel op zaterdag als op zondag te winnen in de World Cup Open 4 Stroke klasse . De jonge rijder uit Herentals kreeg de overwinning niet in de schoot geworpen en moest vooral op zondag zeer diep gaan om zijn overwinning te verzilveren….

Van Hoof scoorde op vrijdag al meteen winst in de Supertest en zo kon hij vol zelfvertrouwen zaterdag ochtend aan zijn 2 rondes beginnen. Hij opende meteen goed in de enduro proef en pakte 23 seconden voorsprong op de concurrentie. Ook de ‘extreme’ proef liep goed en hij bouwde zijn voor voorsprong uit. Naar 26 seconden.  In de 2e ronde liep het echter fout. Van Hoof ging onderuit in de enduro proef en verzeilde in een afgrond. Er gingen vele kostbare seconden verloren. Maar gelukkig was zijn voorsprong voldoende uiteindelijk te winnen en dik 20 punten toe te voegen aan zijn conto.

Zondag gingen de hemelsluizen open en werd de enduro proef zeer glad en verraderlijk. Van Hoof reed de snelste tijd . Hij bleef daarna in de extreme proef wel steken in de rotspartij, maar in de crossproef won Van Hoof opnieuw. Iets na halfweg koers bedroeg z’n voorsprong een 40 tal seconden. In de extreme proef werden geen risico’s meer genomen en daarna sloot de laatste crossproef én de dag af met winst.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van