Márquez toch aanwezig op Honda MotoGP-teamvoorstelling

Er deden de wildste geruchten de ronde over Marc Márquez en diens oogblessure opgelopen tijdens een training voor de GP van Portugal. Maar nu geeft de Spanjaard toch present voor de HRC MotoGP-teampresentatie en wordt hij ook verwacht op de trainingen van het team in Maleisië over drie weken.

Tijdens een training voorafgaand aan de Portugese GP in Portimão blesseerde Marc Márquez opnieuw een oogzenuw, nadat hij al dezelfde blessure opliep in 2011. Het gevolg was in beide gevallen diplopia of dubbelzicht, wat uiteraard niet welgekomen is als motorracer.

Omdat het een herhaling van een eerdere blessure was, gingen allerlei doemberichten rond dat het herstel nu veel langer zou duren, áls er al een herstel zou komen. Márquez nam niet deel aan de trainingen aan het eind van het seizoen in Valencia. Daarnaast gingen er ook geruchten dat Honda al vol achter kersvers wereldkampioen Fabio Quartararo en 2020-kampioen Joan Mir aanholde om desnoods Márquez te vervangen in het team.


De achtvoudige wereldkampioen postte geregeld updates, waarbij vooral opviel op dat hij nooit op een motor zat. Tot gisteren. Na een medisch onderzoek mocht Márquez starten met motortrainingen, waarop er prompt video’s verschenen van een blije Márquez die voor het eerst in drie maanden weer op een motor reed, een MX in dit geval.

Meteen werd ook aangekondigd dat de Spanjaard wél zou aantreden tijdens de teamvoorstelling, ondanks dat z’n aanwezigheid eerder was afgezegd, en ook zijn aanwezigheid in Sepang voor de eerste MotoGP-tests van 2022 werd bevestigd.

Terwijl Ducati intussen als torenhoog favoriet werd bestempeld voor 2022, komt er in elk geval een erg geduchte concurrent meespelen…

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor

[