Mark-Reiner Schmidt wint Elf Moto Superbiker in Mettet

Het voelde als een bevrijding, de zonovergoten, 34ste editie van de Superbiker, waar dik 20.000 racefans zich konden vergapen aan 350 piloten uit alle hoeken van de wereld en van alle mogelijke disciplines; van de pecialisten in Supermoto, maar ook snelheids- en motorcrosspiloten. Het was uiteindelijk Marc-Reiner Schmidt, ook de winnaar van 2019, die na een lang parcours van kwalificatieraces aan het langste eind trok en z’n vierde Superbike won, voor Lukas Hollbacher en Markus Class. In de categorie Quad won Alfred Wolber voor Pirrick Schweda en Maxim Cluydts.

Tussen de races door kon het publiek genieten van spectaculaire stunt- en FMX-shows. Nog een hoogtepunt was het optreden van zeven Isle of Man-piloten, waarbij winnaar van elke TT-race Davy Todd zich ook een Supermoto-specialist toonde door zesde te finishen in de Superbiker-finale, achter Thomas Chareyre en Youry Catherine. Eerste Belg werd Romain Kaivers, maar ook Barry Baltus liet zich opmerken met een mooie 9de plaats. Bij het Junior-geweld was het de Fransman Giani Catoric die won, voor de Belg Evan Gourmet en Nederlander Jayson Van Drunen. Goed nieuws is ook dat alle gecrashte rijders er relatief goed vanaf zijn gekomen.

Freddy Tacheny, voorzitter van RUMESM (Royal Union Motor Entre Sambre et Meuse), de vzw die het evenement organiseert, is meer dan tevreden: “Dit weekend heeft de Elf Moto Superbiker zichzelf een facelift gegeven, we zijn sterker dan ooit teruggekomen! De traditionele ingrediënten die deel uitmaken van het DNA van de Elf Moto Superbiker waren meer dan ooit aanwezig: het publiek in het hart van de actie, emotie en spektakel! Deze reünie-editie was een feest, een voorbode van de jubileumeditie van 2022 die het 35-jarig bestaan ​​van de Elf Moto Superbiker zal vieren. Afspraak op 7, 8 en 9 oktober 2022 voor de 35ste editie, feestelijker dan ooit!

Alle resultaten van de 34ste Elf Moto Superbiker vind je hier.