MAG roept motorrijders op om naar Den Haag te komen

MAG media Zuiderdijk

Op maandag 15 april staat Motorrijdersactiegroep MAG voor de Raad van State om de motorweekendafsluiting van de Zuiderdijk in Drechterland (NH) ongedaan te maken en kan daarbij jouw support goed gebruiken.

In 2021 tekende de MAG bezwaar aan tegen de motorweekendafsluiting van de Zuiderdijk, een prachtige, 12 kilometer lange dijkweg langs de oevers van het IJsselmeer. Aan de adviescommissie legde de MAG onder meer voor dat:

• klachten over mogelijk door motorrijders veroorzaakte overlast niet geregistreerd waren;
• de MAG in het besluitvormingsproces stelselmatig is buitengesloten;
• de belangen van motorrijders dus niet in de besluitvorming zijn meegenomen;
• het besluit onzorgvuldig en in strijd met het bestuursrecht genomen is;
• en dat de verantwoordelijke wethouder een dubbele pet droeg.

De adviescommissie zag geen reden om het aangetekende bezwaar te honoreren. In 2022 sprak ook de bestuursrechter in Alkmaar zich uit in het voordeel van de wegbeheerder.

Op 15 april vecht de MAG de genoemde afsluiting opnieuw aan, nu voor de Raad van State. De Zuiderdijk moet open voor motorrijders, het hele jaar door. Als de in deze zaak gevolgde procedure voldoende is om wegen voor een complete categorie weggebruikers af te sluiten, vreest de MAG het ergste voor de vrijheid van verkeer, en niet alleen voor die van motorrijders.

Als je van plan bent om te komen, stuur dan even een mailtje naar ja@motorrijdersactiegroep.nl. De ruimte op de publieke tribune is beperkt, dus mogelijk moet je buiten op ons verslag van de zitting wachten.

De MAG vraagt nadrukkelijk om je in Den Haag aan de regels te houden, de aanwijzingen van verkeersregelaars en anderen op te volgen, en overlast te voorkomen.

Aanvangstijd en locatie
Maandag 15 april 2024, 13:00
Raad van State
Kneuterdijk 22
2514 EN Den Haag

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan