Lorenz Luciano schittert in Northern Talent Cup (Video)

Samen met het MotoGP-circus, streek ook de Northern Talent Cup neer op het circuit van Le Mans. In even wisselvallige omstandigheden deed onze landgenoot en ‘Dark Knight’ Lorenz Luciano het uitstekend.

Als vicekampioen van de Northern Talent Cup in 2020, een van de wachtkamers voor de Moto3, wil Luciano dit seizoen uiteraard een stapje beter doen. Hij zette z’n woorden alvast kracht bij door op zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Met z’n KTM, identiek aan de andere motoren, trok hij al in de eerste ronde het laken naar zich toe en keek niet meer om.

Ook voor de tweede wedstrijd openden zondag de hemelsluizen. Daarin reed Luciano een behouden race naar de tweede plaats, na winnaar Jacub Gurecky. Diezelfde Gurecky werd tweede in de eerste race, dus Luciano en Gurecky delen de leiding in het kampioenschap.

Noa Cuypers eindigde elfde in de eerste race, en twaalfde in de tweede. Nederlander Kas Beekmans behaalde een mooie vijfde en zevende plaats.  

Kijk hier naar een samenvatting van de eerste race:

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van