Legends: van Agostini tot Quartararo

Legends De Seynes

Eric de Seynes, President & CEO van Yamaha Motor Europe (en allround geweldig motormens, mogen we wel zeggen) heeft zowaar een boek geschreven over 40 legendarische persoonlijkheden uit de motorwereld.

De Seynes begeeft zich al bijna 50 jaar tussen de motoren; als monteur, journalist, WK-teammanager, sponsordirecteur in zowel de Formule 1 als de Grand Prix, organisator en promotor van kampioenschappen en natuurlijk ook als motorrijder. De Seynes, sinds enige tijd CEO van Yamaha Europa, is fervent voorvechter van alles wat met motorfietsen te maken heeft … en nu dus ook schrijver.

Want De Seynes’ unieke loopbaan heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat hij een nauwe band heeft opgebouwd met verschillende motorpersoonlijkheden, racers… In het 300 pagina’s tellende boek ‘Legends’ deelt De Seynes zijn herinneringen en schetst hij 40 portretten van kampioenen en andere belangrijke spelers in de motorwereld.

‘Legends’ is verkrijgbaar in het Engels en het Frans, kost 55,15 euro en kan online worden besteld via de Yamaha website. Het boek is ook te koop bij de Yamaha-dealer. De Seynes zou De Seynes niet zijn als hij de opbrengst van de verkoop niet aan het goede doel zou schenken, in dit geval de Endowment Fund for Motorcycling Sport Heritage, een organisatie die zich inzet voor het behoud van het erfgoed van de motorsport.

Legends De Seynes

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan