Lazer RedClean: bacterievrije helm in 20 seconden!

In tijden waarin desinfecteren sloophamergewijs een prominente rol in onze samenleving heeft opgeëist, komt de Lazer met een toepassing in ons vakgebied: de RedClean voor helmontsmetting. Het systeem zelf omvat een afsluitbaar vat, waarin een sterke UV-C-lamp zit bevestigd die je helm door middel van straling en reflectie ontdoet van bacterieën of infectiebroeihaarden. Door die manier van reiniging wil de oudste motorhelmenproducent ter wereld komaf maken met de zware chemische producten die doorgaans ingezet worden voor dezelfde doeleinden.

De werking is verbluffend eenvoudig: je plaatst je helm in het vat, sluit dat af (zonder goede afsluiting start het systeem uit veiligheidsoverwegingen niet op) en laat de UV-C lamp gedurende 20 seconden z’n werk doen. Kijk gerust even naar onderstaand filmpje, waarin de werking nog eens gedemonstreerd wordt.

De RedClean werd door Lazer speciaal ontworpen voor dealers, maar zal ook potentiële klanten geruststellen: op deze eenvoudige manier kan je zonder gezondheidsrisico’s een helm passen en ‘m vervolgens weer reinigen, zodat de klant na jou evenmin risico op besmetting loopt. Voor dealers is een bijkomstig voordeel dat helmen die opgestuurd of achtergelaten worden voor herstellingen of onderhoud gereinigd kunnen worden voor en na de (onderhouds)werken.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar