KTM schudt met de 890 SMT een saai segment wakker…

KicXstart mei 2023

… Althans, dat zeggen ze zelf. Wij hopen vooral dat ‘ie minstens net zo leuk is als z’n voorganger… Je hebt ’t inmiddels begrepen: hollen naar de winkel (of de deurmat) want de nieuwe KicXstart is er! Met o.a. een test van de KTM 890 SMT, Harley-Davidson Breakout, Triumph Street Triple 765 R & RS, Ducati Streetfighter V4 S, de Yamaha Tracer 9 GT+ en de Honda XL750 Transalp. Verder natuurlijk de mooiste van de straat (en dat blijken er twee te zijn!), een reportage over het Barber Vintage Motorsports Museum, Project eBlade powered by Exomaxx, de eerste races in de R3 & R7 Cups … en nog veel meer!

KTM 890 SMT

KTM 890 SMT
KTM wil een saai segment een schop in de ballen geven… Voor de rest vallen tijdens de presentatie vooral termen als wheelie, sliding, stoppie en shredden. Kunnen we een klein beetje rustig blijven alsjeblieft?

Harley-Davidson Breakout

Harley-Davidson Breakout
Nu is een Harley-Davidson doorgaans niet het type motor dat zich vrij bescheiden opstelt, maar ook binnen de Harley-gelederen heb je baas boven baas. Ziehier de Harley-Davidson Breakout.

eFuel Bioblade

Is e-fuel de toekomst?
Europa wil dat de verkoop van verbrandingsmotoren tegen 2035 wordt gestopt. Maar het is niet zo dat verbrandingsmotoren ook meteen zullen verdwijnen. Wat moeten we daarmee?

Triumph Street Triple 765 R & RS

Triumph Street Triple R & RS
Slaagt Triumph erin om met technologie uit de racerij de Street Triple 765 R en RS een nieuwe stap te laten maken?

Ducati Streetfighter V4 S

Ducati Streetfighter V4 S
Resultaat van een dag veredeld racen met een man of 15-20, ieder twee uur gereden: nul valpartijen. De vernieuwde Ducati Streetfighter V4 S, op slicks, op het Circuito de Andalucia…

Mooiste van de straat

De Ducati Caféracers van Sander Temme en Michiel Benink
Sander Temme en Michiel Benink bouwen hun eigen Ducati’s met medische precisie in een schone, moderne werkplaats. Het resultaat is echter allesbehalve klinisch…

Barber Vintage Motorsports Museum

Barber Vintage Motorsports Museum
Met meer dan zestienhonderd verschillende motoren uit alle tijdperken staat het Barber Vintage Motorsports Museum in het Guinness Book of World Records. Nee, je droomt niet, deze plek bestaat wel degelijk echt!

Honda Transalp

Honda XL750 Transalp
De Transalp verloor door de jaren zijn X-factor. Maar er is hoop: de XL750 Transalp maakt gebruik van de fonkelnieuwe paralleltwin die recent ook de Hornet opnieuw sexy maakte.

Yamaha Tracer 9 GT+

Yamaha Tracer 9 GT+
Als we Yamaha moeten geloven is er een grote vraag naar lichtere toermotoren die premium afgewerkt zijn. Ziehier de Tracer 9 GT+, met een lading elektronica om u tegen te zeggen.

Verder in dit nummer
R3 & R7 Cup • Startgrid • Shortshift • Showroom • De Garage • Pitbox • Column Overzee • De Gier Graaft Door • …

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan