KTM RC 390 is terug!

We waren de RC 390 even een jaartje kwijt door de aangescherpte Euro5-regels, maar de kleine supersport van KTM is terug.

In het kielzog van de 390 komt er ook meteen een nieuwe 125 op de markt, maar we beperken ons hier even tot de grootste van het stel. De kaasschaaf ging er flink over. Nieuwe wielen zorgen voor een gewichtsverlaging van liefst 3,4 kilogram en het nieuwe ByBre-remsysteem is 960 gram lichter dan voorheen.

Ook het frame doet een duit in het zakje: min 1,5 kg. De vering is eveneens in grote mate herzien, met een instelbare upside-down met open cartridges van WP (Apex). De voorvork is instelbaar qua compressie (30 klikken linkerpoot) en rebound (30 klikken rechterpoot). Achteraan is de RC 390 uitgerust met een WP Apex schokdemper met instelbare veervoorspanning en rebound (vijf klikken).

De eenpitter is uiteraard klaargestoomd voor Euro5, maar KTM houdt vooralsnog de lippen op elkaar wat betreft de exacte vermogenswinst, de fabriek claimt wel meer koppel. De KTM RC 390 beschikt over flink wat elektronische hulpmiddelen; supermoto-ABS, bochten-ABS en hellingshoekafhankelijke MTC, optioneel is ook een ‘blipper’ beschikbaar.

Wij mochten ‘m het voorbije weekend al uitgebreid testen, het volledige verslag lees je binnenkort in Motorrijder en KicXstart!

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van