KTM lanceert Academy of Speed 2024

KTM Academy of Speed

Merkdagen op circuit kennen we al langer, maar KTM – altijd Ready to Race – zou KTM niet zijn als de Oostenrijkers niet een stapje verder zouden gaan met een heus Academy of Speed-programma.

Deelnemers met een eigen KTM motorfiets krijgen de keuze uit events op drie circuits: Salzburgring en Red Bull Ring in Oostenrijk, en de Automotodróm Slovakia Ring in Slovakije. Of je schrijft je in voor alle drie, al zal je daar behoorlijk diepe zakken voor nodig hebben.

Zo zijn er drie groepen: Rookies, Ambitious Amateurs en Pro Riders. De Rookie groep, bedoeld voor wie weinig tot geen circuitervaring heeft, krijgt een eendaags event voorgeschoteld dat bestaat uit een doorgedreven motortraining en een 20 minuten durende circuitsessie aan het eind van de dag. Prijs: 450 euro. Ook de Ambitious Amateurs moeten het doen met één dag, die bestaat uit rijtechniektraining en drie circuitsessies, daarvoor tellen ze 890 euro neer.

De Pro Riders krijgen het neusje van de zalm: een tweedaags circuitevent vanuit een MotoGP-geïnspireerde pitbox, inclusief helmrek etc. Ze krijgen daarbij advies van professionele rijders als Dani Pedrosa en Mika Kallio. Prijs? 3.490 euro.

Wie niet steil achterover gevallen is/geen onbedaarlijke lachkramp heeft gekregen (doorhalen wat niet past) van de exorbitante prijzen en/of wie een bodemloze bankrekening heeft, kan kiezen uit Salzburgring op 20-21 juni, Red Bull Ring op 17-18 juli en Slovakia Ring op 4-5 september. Boeken doe je hier.

KTM Academy of Speed

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan