Komt Kawasaki binnenkort met een Z650 RS?

Dat retro verre van op z’n retour is, merkt Kawasaki als sinds eind 2017 aan de verkoopcijfers van z’n Z900 Retro Sport, ofwel de RS, die tot op de dag van vandaag mateloos populair is bij al wie op cafeïne en Macbooks overleeft. Terecht, overigens. De vruchten van die erg geslaagde hommage aan z’n legendarische Z1 willen de Japanners – als we de geruchtenmolen mogen geloven – plukken door een extra telg aan die tak van de familie toe te voegen: er zou een Z650 RS op komst zijn voor 2021.

De bron van dat nieuwtje is niet van de minste: het Japanse motormagazine Young Machine is vaak bij de eersten die lucht krijgen van nieuwtjes uit de vier grote fabrieken op het eiland. Wat niet hoeft te betekenen dat de Z650 RS er zeker komt, maar we hebben zo’n vermoeden dat de waarheid er – zoals vaak – niet ver af zal zijn.

Denk er gerust even over na: voor Kawasaki zelf hoeft er weinig meer te gebeuren dan een geslaagd huwelijk te verzorgen tussen een platform dat z’n merites al even heeft – het rijwielgedeelte en het blok van de naked Z650 – én de stilistische lijnen die het reeds had uitgezet met de Z900 RS. Denk in dat laatste geval aan de combinatie van het zadel en de tank, maar zeker ook aan de dubbele analoge tellers en de retro ronde koplamp. De afbeelding die Young Machine publiceerde is een render, maar àls hij er komt, zou ‘t ons niet verwonderen als de Z650 RS héél dicht bij onderstaande computersimulatie zou aanleunen.

 class=
(c) Young Machine

Een waanzinnig knappe en betaalbare A2-retromachine, mét de nodige pedigree? Laat maar komen, denken wij dan.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar