Komt Honda met V-Tec FireBlade?

Hoewel Honda met de VFR al sinds mensenheugenis een V-Tec systeem gebruikt op de Honda VFR 800, heeft het recent patenten ingediend voor een nieuw variabel kleppensysteem in een blok wat dat van een 1000cc Superbike moet zijn.

Variabele kleppen zijn niks nieuws, want Ducati, Suzuki, Kawasaki en recent ook BMW passen reeds variabele kleppen toe op diverse modellen in verschillende systemen.

Het ding is dat het V-Tec systeem zoals op de Honda VFR 800’s een systeem is dat enkel kleppen uitschakelt of activeert naargelang het toerental en niet het heuse V-Tec systeem zoals Honda het op z’n auto’s gebruikt.

Het systeem dat Honda nu heeft gepatenteerd lijkt sterk op BMW’s Shift Cam, waarbij de nokkenassen worden verplaatst om een andere kleptiming te activeren met een ander nokprofiel.

In tegenstelling tot BMW, zou het systeem van Honda zowel de inlaat- als de uitlaatkleppen bedienen, daar waar dat bij BMW enkel de inlaatkleppen zijn, plus het systeem is ook een stuk compacter, waardoor het qua omvang geen extra plaats zou innemen ten opzichte van het huidige FireBlade-blok. Nu zijn zo’n patenten, aangevraagd in de V.S. trouwens, geen garantie op een effectieve productie, maar waar rook is, is vuur…

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner