KicX columnista Nadieh niet naar IRCC, wel naar Utrecht!

Breaking: Nadieh Schoots en haar Rebel Racing Team hebben besloten om in 2019 niet meer deel te nemen aan het IRRC Superbike kampioenschap. In plaats hiervan zal onze columniste zich richten op de Noord-Ierse races in aanloop naar de North West 200, Ulster Grand Prix, en Macau Grand Prix.

De aanleiding voor dit besluit lag in een incident tijdens de warm-up op Frohburg waar Nadieh en een collega-coureur beiden geblesseerd raakten. Iets dat voorkomen had kunnen worden maar binnen International Roadacing Championship geen prioriteit lijkt. Toch is het vooral ook dat Nadieh zich optimaal wil voorbereiden op haar Isle of Man TT debuut in 2020, en de Noord Ierse stratencircuits passen daar beter bij.

Nadieh zal tijdens de Motorbeurs in Utrecht aanwezig zijn op de KicXstart stand, waar haar Kawasaki ZX-10R vast deel uitmaakt van een fraaie line-up. Uiteraard is Nadieh beschikbaar voor een praatje en een handtekening, liefst onder ‘t genot van een goede bak koffie. Dus heren, jullie weten wat jullie te doen staat.

Zie hieronder de voorlopig 2019 kalender van Rebel Racing:

  • 26-27 april: Cookstown 100
  • 12-18 mei: North West 200
  • 24-26 mei: Ducati Club Race Assen
  • 13-14 juli: Terlicky Okruh (Tsjechie)
  • 26-27 juli: Armoy Road Races
  • 05-10 augustus: Ulster Grand Prix
  • 14-17 november: Macau Grand Prix

Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.