Kawasaki voert prijsverhoging door

Nadat Yamaha onlangs een prijsstijging bekendmaakte, is het nu de beurt aan Kawasaki om wereldkundig te maken dat een prijsverhoging onvermijdelijk is.

Het merk heeft naar eigen zeggen alles in het werk gesteld om de prijzen voor dit jaar ongewijzigd te laten in de hoop dat de kostenstijgingen van tijdelijke aard zouden zijn, maar zoals algemeen bekend nemen die alleen maar toe. Daarom heeft ook Kawasaki besloten om de prijzen voor de 2022-modellen te verhogen.

Oorzaak van de prijsstijging is een opeenstapeling van factoren, zo klinkt het in het persbericht: extreme prijsstijgingen op de grondstoffenmarkt, de blijvend hoge logistieke kosten zoals de prijs van zeecontainers, de hoge energieprijzen en een verstoring van de productieprocessen en logistieke ketens door de coronapandemie.

Als we nieuwe prijslijst van Kawasaki er even bijnemen, dan worden modellen als de Z650 en RS (in Belgiƫ) respectievelijk 200 en 100 euro duurder, terwijl de Versys 650 en 1000 S/SE respectievelijk 100 en 300 euro meer kosten. Voor modellen als een Ninja 1000SX en H2 SX komt er een dikke 500 euro bovenop.

De prijsstijging gaat meteen in. Klanten die motor besteld hebben voor de prijsverhoging (lees: wie op dit moment een getekende orderbon heeft) mogen op hun twee oren slapen, de prijsverhoging zal niet aan hen doorgerekend worden.

Fotografie Pim Hendriksen

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De KicXstart Koopgids 2023 is er!

De jaarlijkse KicXstart Koopgids is een unieke bundeling van alle motoren die in Nederland verkrijgbaar zijn: het meest complete modeloverzicht dat je kunt vinden, met

Honda ATC250R

Uit de oude doos: Honda ATC250R

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

KicXstart

De KicXstart website is vernieuwd!

Om het nieuwe jaar in stijl af te trappen, hebben we een gloednieuwe, supercomplete website gelanceerd! Vanaf nu kan je op Kicxstart.nl terecht voor de