Kawasaki proost met twee verse halve liters en extra feestkleuren

Kawasaki Ninja 500 SE

Dat Kawasaki in 2024 de Eliminator stadscruiser met 500cc-blok aan het gamma toevoegt wisten we al, maar nu trakteren de groenhemden zichzelf op nog eens twee nieuwe halve liters. De Ninja 400 en Z400 schuiven op voor twee Special Editions met wat meer longinhoud.

Wereldwijd presenteert Kawasaki de Z500 en Ninja 500 als standaardmodellen, aangevuld met rijker uitgeruste SE-versies, maar enkel de SE-machines zullen de oversteek naar de Lage Landen maken.

Kern van het verhaal wordt de 451cc paralleltwin die goed is voor 45,4 pk en 42,6 Nm (onder de 50 pk en 50 Nm zijn de cijfers na de komma wel degelijk van belang). Dat blok is trouwens een opgeboorde versie van de paralleltwin die tot nog toe de vierhonderds aandreef.

Kawasaki Z500 SE

Voor de Z500 SE en Ninja 500 SE gebruikt Kawasaki een stalen trellisframe dat het zadel op 785 mm hoogte brengt, de voorvork is een 41 mm niet-instelbaar exemplaar met 120 mm veerweg, de monoshock achter is naar veervoorspanning instelbaar en heeft 130 mm veerweg in de aanbieding.

In de tank gaat veertien liter benzine, de Z500 SE zet rijklaar 168 kilo op de weegschaal, de Ninja 500 SE is vier kilo zwaarder. De Special Editions krijgen een TFT-dashboard met USB-C aansluiting en een sleutelloos startsysteem. Voor de beide machines zal een dertig millimeter hoger zadel beschikbaar zijn om ook Lange Jan comfortabel op de halve litertjes te krijgen.

De Z500 SE komt in Candy Persimmon Red of Candy Lime Green, voor de Ninja 500 SE wordt dat Lime Green en Metallic Matte Dark Gray.


Verder laat Kawasaki weten dat ook de Ninja 650 en de Ninja 1000SX volgend modeljaar in een 40th Anniversary Edition te koop zullen zijn.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op KicXstart! Niets meer missen van het laatste motornieuws, de mooiste reportages, de

Kawasaki ZXR400

Tweedehands: Kawasaki ZXR400 (1989-1999)

De komst van de ZX-4RR roept natuurlijk herinneringen op aan z’n gillende voorganger met de ‘stofzuigerslangen’, en die blijkt ronduit zeldzaam op de tweedehandsmarkt –

Joost Overzee

Erfenis van mijn vader

Op gezette tijden wordt de begrijpelijke vraag gesteld, dit keer kwam hij van Randy, vorige week nog: “Wil je niet eens een motor waarmee je