Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Kawasaki Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor 650), Honda doet het met de CMX500 Rebel en  Kawasaki heeft uiteraard de nog steeds populaire Vulcan in het gamma. Voor modeljaar 2024 herintroduceren de groenen nu een oude bekende in het segment van de urban cruisers: de gloednieuwe Eliminator.

Kawasaki Eliminator

Uitermate populair in de jaren 80 en 90, stonden de verschillende Eliminator modellen toentertijd bekend als sportieve cruisers; de nieuwe Eliminator borduurt voort op dat concept met een kenmerkende cruiserstyling, een laag zadel en een combinatie van een 18 inch voorwiel en 16 inch achterwiel.

In het compleet nieuwe trellis frame huist een 451cc paralleltwin, vermogens- en koppelcijfers zijn nog niet bekend. Verder zien we een Assist & Slipperclutch én een flinke knipoog naar de Eliminators van weleer in de vormgeving van het achterwerk. De stereodempers achter dragen bij aan de ‘traditional meets modern’-uitstraling.

Qua ergonomie zit het op het eerste gezicht wel snor, met een natuurlijke en ontspannen zithouding en goed zicht op het volledig digitale instrumentenpaneel. De Eliminator is geschikt voor A2-rijbewijshouders en zal beschikbaar zijn in twee kleurstellingen: Metallic Flat Spark Black en Metallic Matte Carbon Gray met Flat Ebony.

Volledige specificaties, prijzen en beschikbaarheid worden binnenkort bekendgemaakt, hou dus zeker de kawasaki website in de gaten.

Kawasaki Eliminator

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.