Inschrijvingen GS Trophy geopend

BMW GS Trophy 2024

Avontuurlijke BMW GS-rijders, opgelet: de inschrijvingen voor de BeNeLux Pre-Qualifier voor de GS Trophy 2024 zijn geopend!

Zoals eerder gemeld trekt de BMW GS Trophy in 2024 naar Namibië. Wie aan die hoogmis van het avontuur op twee wielen wil deelnemen moet bewijzen dat hij of zij uit het juiste hout gesneden is.

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juli wordt in het Nederlandse Loon op Zand een Pre-Qualifier georganiseerd. Daar worden de 24 beste deelnemers geselecteerd, zij mogen naar de Qualifier die van 8 tot 10 september in het Engelse Walters’ Arena plaatsvindt. Daar zullen de drie beste mannelijke deelnemers te horen krijgen dat zij in de GS Trophy van 2022 het BeNeLux team vormen.

De dames moeten nog een horde extra nemen. De twee beste dames uit de Qualifier van Walters’ Arena trekken samen met 30 andere dames begin 2024 naar de Female Qualifier, een event ergens in Zuid-Europa waar uiteindelijk zes damesteams worden samengesteld.

De selectieprocedure lijkt dus al even avontuurlijk als het evenement zelf. Wie zin heeft in een portie adventure checkt of zijn motorrijbewijs nog geldig is en bestelt indien nodig een nieuw reispaspoort. Niet vies zijn van een scheut adrenaline is even noodzakelijk als offroad rijervaring. En last but not least moet je eigenaar zijn van een BMW GS (leeftijd en cilinderinhoud spelen geen rol), een GS-sleutelhanger volstaat niet.

Deelnemen aan het Pre-Qualifier evenement kost 395 euro, voor dat geld mag je voor de offroad rijproeven gebruikmaken van een GS van de organisatie. Deelnemen aan de Qualifier in Walters’ Creek kost je 495 euro.

De kleine lettertjes van het reglement en de inschrijfpagina voor de GS Trophy vind je hier.

BMW GS Trophy

Deel

Gerelateerde artikels