Ikwilvanmijnmotoraf.be, hoe werkt dat nu eigenlijk?

De naam heb je wellicht al wel vaker gezien of gehoord, op circuits als Zolder of Assen (NL) zijn ze al duidelijk zichtbaar. Maar wie zit er achter die opvallende naam? En hoe gaan ze te werk? Ikwilvanmijnmotoraf.be uitgelegd aan de hand van vijf wist-je-datjes.

WIST JE DAT…


1 … Ikwilvanmijnmotoraf.be erop gericht is om het motorverkopers zo makkelijk mogelijk te maken?

Het doel van ikwilvanmijnmotoraf.be is om het de verkoper zo makkelijk mogelijk te maken door persoonlijke hulp bij de verkoop te bieden. Verkoop je zelf je motor, dan komt daar namelijk heel wat bij kijken. Een advertentie maken, een tekstje schrijven, de waarde bepalen … maar dan begint het pas. Onderhandelen met geïnteresseerden kan soms best lastig zijn, om nog te zwijgen van onrealistische bieders, oplichters of proefritjes die verkeerd aflopen. Ikwilvanmijnmotoraf.be wil een totaal andere beleving bieden door de verkoper tijdens het volledige verkoopproces alle zorgen uit handen te nemen.

Hoe dat dan in z’n werk gaat? Ikwilvanmijnmotoraf.be stelt een uitgebreid netwerk van motorhandelaars beschikbaar. Van zodra jij je motor via de website aanbiedt, nemen zij het over. De motor is alleen zichtbaar voor de aangesloten dealers die allemaal van tevoren uitgebreid gescreend en gecontroleerd werden; anders mogen ze niet meedoen. Vervolgens kunnen de handelaars bieden in een (voor particulieren afgesloten) veiling. De specialisten van ikwilvanmijnmotoraf.be nemen de onderhandeling dus van jou over. Het hoogste bod wordt aan jou teruggekoppeld, en jij bepaalt helemaal vrijblijvend of je akkoord gaat. Pas als jij het bod hebt bevestigd, is de motor verkocht en kan de koper langskomen om ‘m op te halen. Ikwilvanmijnmotoraf.be staat je dus bij van de aanmelding op de website tot de overdracht van de motor.


2 … Ikwilvanmijnmotoraf.be de motoren zelf niet inkoopt en dus een onafhankelijke partij is?

Ikwilvanmijnmotoraf.be koopt zelf geen motoren in, wat ze wel doen is bemiddelen tussen de verkoper en hun netwerk van motorhandelaars. Zo bereik jij als verkoper honderden dealers tegelijk zonder dat je er ook maar eentje zelf hoeft te benaderen. Als bemiddelaar is ikwilvanmijnmotoraf.be dus volledig onafhankelijk. Het doel is altijd om samen met de verkoper te zoeken naar de best mogelijke oplossing. Het gemak van de verkoper staat voorop; zodat die zich geen zorgen hoeft te maken over oplichters, vals geld of risicovolle proefritten.


3. Ikwilvanmijnmotoraf.be voor elke de verkoop een netwerk van 800 handelaars beschikbaar stelt?

Elke motor kan worden aangemeld; of je nu een gloednieuwe Italiaanse racemotor te koop hebt of een oudere motor die eh, betere tijden heeft gekend. Dankzij het grote netwerk is er altijd wel een handelaar te vinden die geïnteresseerd is in een specifieke motor; van luxueuze toermotoren tot onderdelen.


4 … Ikwilvanmijnmotoraf.be altijd gratis is voor de verkoper?

Of je de motor nu verkoopt of uiteindelijk besluit om niet akkoord te gaan met het bod, de service is altijd gratis voor de verkoper. Of misschien wil je er nog even over nadenken, ook dat is perfect mogelijk. Ga je akkoord met het bod, dan is de motor direct verkocht. Vervolgens kan je een afspraak maken met de koper zodat de motor wordt opgehaald wanneer dat jou het beste past. De betaling en het bewijs van overdracht worden ter plaatse afgehandeld.

5 … het een platform is voor én door motorrijders?

Het bedrijf is ontstaan uit persoonlijke ervaringen met het verkopen van een motor. Dat moest beter en makkelijker kunnen, vonden de oprichters van ikwilvanmijnmotoraf.be. Na tien jaar is het bedrijf stevig gegroeid, ondertussen zijn er meer dan 70.000 motoren verkocht. Het team bestaat uit enthousiaste motorrijders; zo ben jij zeker dat er iemand met jouw motor bezig is die niet alleen affiniteit heeft met motoren, maar er ook verstand van heeft.

Wil je nog meer informatie over de werkwijze van ikwilvanmijnmotoraf.be, dan kan je die hier vinden.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er