Husqvarna verwelkomt Svartpilen 125

Of je nu tussen het drukke stadsverkeer moet laveren of de dagelijks door veld en weg naar je werk (of school) moet karren: de nagelnieuwe Husqvarna Svartpilen 125 zou wel eens jouw ding kunnen zijn. Een pluimgewicht, gecombineerd met een pittig monocilindertje én terreinbanden moeten garant staan voor het nodige stuur- en ploeterplezier voor A1-rijders.

Uiterlijk valt meteen op dat de mosterd – gelukkig maar – niet al te ver werd gezocht: de Svartpilen 401 en 701 hebben hun goede genen qua looks alvast duidelijk doorgegeven. Van het ronde ledkoplampje, over het minimalistische tellertje, de bronskleurige carters tot het zwartgelakte frame, tot de inmiddels gekende kuipwerklijnen van de meest recente, straatgerichte Husqi’s – de appel valt niet ver van de boom…

In het stalen trellisframe huist het Euro5-gekeurde 125cc-blok dat ook in KTM’s 125 Duke wordt gelepeld. ByBre-remmen staan in voor de stopkracht, terwijl tweekanaals Bosch 10.1 MB ABS moet verzekeren dat je niet onderuit bij remmanoeuvres. Sturen zou het Zwarte Pijltje voortreffelijk moeten lukken, als we de specs even doorlopen: een balhoofdhoek van 25°, een gesmede alu kroonplaat met daardoor priemend twee 43mm WP APEX vorkpoten (UPSD) met open cartridges. Ook achteraan werd uiteraard bij hofleverancier WP geshopt. Deze kleine zou daardoor zowel flitsend door de stad kunnen slalommen als een verlaten boerenweggetje soldaat maken zonder u uit het zadel te katapulteren.

 class=

Tech specs in een notendop

  • EURO5-gehomologeerd en geschikt voor A1-rijbewijs
  • 17″ spaakwielen voor en achter, uitgerust met Pirelli Scorpion Rally STR
  • Bybre-remmen, vierzuiger vooraan / enkele zuiger achteraan, in combinatie met remschijven van 320 mm voor, 230 mm achter. Tweekanaals ABS van Bosch
  • Zithoogte van 835 mm.
  • 43mm WP Apex UPSD-vork vooraan en WP Apex monoshock achter (veerwegen beide 142 mm)
  • 125 cc, vloeistofgekoelde 4T ééncilindermotor met DOHC, die 15 pk koppelt aan een zesbak. Kan je kennen van de huidige KTM 125 Duke.
  • Drooggewicht van amper 146 kg, tank kan 9,5 liter benzine aan.
  • CNC-gefreesde voetsteunen
  • Ledkoplamp en -achterlicht

In één adem brengt Husqvarna Motorcycles ook z’n Functional Street Apparel-kledinglijn uit. Die biedt de potentiële Svartpilen-eigenaar (en bij uitbreiding elke hippe vogel) een brede waaier aan kledij die niet enkel voorzien is op een veilig ommetje, maar ook op het doorsnee terras niet zou misstaan. Vanaf het opnieuw mag, dan toch. Wil je niet enkel je lijf, maar ook je nieuwe Svartpilen 125 boven de eenheidsworst tillen, dan heeft Husqvarna een uitgebreid aanbod aan accessoires. Lees: uitlaatdempers, windschermpjes, tanktassen, tot anders gekleurde leidingen aan toe voor het verder pimpen van je bolide.

De Svartpilen 125 staat vanaf februari 2021 – nu dus – bij de dealers voor 4.999 euro BE. De prijs voor NL is ons voorlopig onbekend.


Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij