Hornet Concept: het blok

Honda teaset al een tijdje met de Hornet Concept. De nieuwe Hornet moet een eerbetoon worden, trouw aan de geschiedenis van het model. Na de schetsen eerder dit jaar, werden er nu ook details vrijgegeven rond het blok.

Dat wordt een volledig nieuwe, 755cc paralleltwin met 270°-krukas, acht kleppen en een enkele, bovenliggende nokkenas. De twin is goed voor 92 pk bij 9.500 tpm en 75 Nm bij 7.250 tpm. Daarmee zet het blok de erfenis van de Hornet voort, aldus Honda, met een vinnige draaicultuur en een opwindend eindschot.


Allicht mogen we datzelfde blok ook in andere modellen verwachten, waarbij vooral in de richting van de op stapel staande Transalp wordt gekeken.

Fuyuki Hosokawa, Test Project Leader: “We wisten dat het belangrijk was om het klassieke top-end vermogen van de Hornet te behouden en tegelijkertijd wilden we dat de motor een beresterk koppelgevoel en een ‘kloppend’ gevoel bij lage tot middelhoge toerentallen zou hebben.”

“Om de prestaties en het lichtvoetige stuurgedrag te krijgen die we wilden, dienden we een geheel nieuwe tweecilinder motor met korte slag te ontwikkelen, met een 270°-krukas. Die zou niet alleen zorgen voor een fameus eindschot, maar ook voor het sportieve koppel onderin; ideaal voor een ritje in de stad en om na elke bocht flink uit te accelereren.”

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner