Honda lanceert CB350 RS Scrambler… in India

Was de nostalgicus in ons onlangs al enthousiast toen Honda India net voor de jaarwisseling z’n CB350 H’ness presenteerde, dan maakte ons hart een sprongetje bij de recente aankondiging van de RS Scrambler. Zou er echt een CL350 – met die fantastische, hoge tweeloops demper – op komst zijn? Wel, die hoop bleek toch licht overdreven. Al mag het resultaat er ook zeker wezen. De RS Scrambler is een licht opgedirkte CB350 H’ness geworden, met onder meer twee nieuwe two-tone kleurstellingen, een pak zwarte onderdelen, en een aangepaste ergonomie.

 class=
Black Pearl Sports Yellow

Voor 10.000 Roepies, omgerekend ongeveer 115 euro, krijgt de RS Scrambler-koper bovenop de hierboven reeds genoemde aanpassingen ook een lager stuurtje (wat zorgt voor een licht voorwaarts gekantelde rijhouding). een knap gestikt en dikker gepolsterd lederen zadel, kleinere led richtingaanwijzers, stofhoezen over de vorkpoten, een bredere achterslof (150/70 in plaats van 130/70), een volledig hertekende staartsectie, een zwarte uitlaat met chroom hitteschild en een een carterbeschermplaat.

 class=
Radiant Red Metallic

Onderhuids is de RS – kort voor ‘Road Sailing’ – alvast identiek aan de CB350 H’ness. Het blok is ook in deze telg een luchtgekoelde 348cc ééncilinder die gekoppeld is aan een vijfbak, die net geen 21 pk en 30 Nm aan koppel presteert. Net zoals z’n eerder gepresenteerde broertje, kan ook de RS Scrambler rekenen op een slipperassist-koppeling, instelbare (en uitschakelbare) tractiecontrole, een summiere tellerpartij, en ledverlichting rondom.

Rest de vraag: komt Honda ook met een Europese versie van deze magnifieke éénpitters? Wij – en vermoedelijk een pak A2-rijders met ons – houden onze vingertjes alvast gekruist tot ze blauw uitslaan. Hallo, Honda?

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor