Honda CB300R krijgt update

De in 2018 gelanceerde CB300R krijgt voor dit modeljaar een aantal welverdiende updates, waaronder een nieuwe Showa SFF Big Piston voorvork, een slipper/assistkoppeling en uiteraard Euro5-stempel op het blok.

Honda’s toffe opstapper krijgt dus een 41 mm Showa SFF-BP (Separate Function Fork Big Piston) upside-down voorvork, met dezelfde specs als die van grote broer CB650R is dat toch wel een fikse upgrade. Ter herinnering, in een SFF-vork zit een drukverdelende demper in de ene vorkpoot en het veermechanisme in de andere, wat resulteert in uitstekende demping en een lager gewicht. Achteraan is de veervoorspanning van de monoshock instelbaar.

 


Ook de remmen opereren nu een niveautje hoger: vooraan zit een 296 mm zwevende remschijf met radiaal gemonteerde Nissin vierzuigerremklauw, achter maakt een 220 mm remschijf met enkelzuigerremklauw de dienst uit. Tweekanaals ABS wordt nu gestuurd door een IMU (Inertial Measurement Unit).

 


De lekker hoogtoerige 286cc DOHC eencilinder is nu Euro5-compatibel en kreeg meteen ook een assist/slipperkoppeling aangemeten. Het blokje is goed voor 31 pk bij 9.000 tpm en 27,5 Nm bij 7.750 tpm. Het lcd-dashboard kreeg een upgrade en heeft ook een vernieuwde versnellingsindicator aan boord. In het lichtgewicht (230 gram) display vind je onder meer snelheid, toerental en brandstofniveau. Uiteraard pronkt de CB300R met ledverlichting rondom.

 


De kleine CB zet rijklaar een fijne 144 kg op de weegschaal. De CB300R is leverbaar in de nieuwe kleuren Pearl Dusk Yellow en Mat Pearl Agile Blue, verder zijn er nog de Matt Gunpowder Black Metallic en Candy Chromosphere Red-versies. Prijzen: € 5.599 in België, € 6.349 in Nederland.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

[