Honda CB-F Concept onthuld

Honda brengt een ode aan het 60-jarige jubileum van de CB-lijn. Via een online presentatie heeft Honda de CB-F Concept voorgesteld aan het grote publiek. Onder normale omstandigheden zou het nieuw model op de Tokio Motorshow gelanceerd worden, maar deze werd afgelast door, jawel, het coronavirus.

Het conceptmodel laat duidelijk zien dat Honda zich heeft gebaseerd op de CB750F uit de jaren 70 en 80. En dat is goed nieuws. De uitgesproken lijnen van de kappen en de tank worden bijgestaan door het bekende kleurschema van de CB750F. Het blijft een concept, er is nog niets bekend over wanneer het model op de markt zal komen en hoe het er zal in definitieve vorm uit zal zien.

 class=

De exacte specificaties van de CB-F Concept blijven vaag. Het motorblok kennen we dan weer wel, de watergekoelde 4-cilinder (998cc) is die uit de CB1000R (Oftewel, ex-Fireblade). En we herkennen meer elementen uit de neo-retro; neem de enkelzijdige swingarm en de USD voorvork met radiale remklauwen. Honda verklaart verder dat ze zich hebben gefocust op het creëren van een lichtgewicht retro. Mooi zo. Het blijft wel gissen of de CB-F Concept effectief geproduceerd zal worden. Onze zegen hebben ze! En die van Freddie Spencer.

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.