Harley presenteert Hydra-Glide Revival & Tobacco Fade Enthusiast Collection

Harley Hydra-Glide Revival

Harley lanceert een nieuwe Limited Edition in de Icons Collection: de Hydra-Glide Revival.

Harley’s Icons Collection is een reeks motorfietsen geïnspireerd op de meest herkenbare modellen, telkens in gelimiteerde en genummerde oplage. Na onder meer de Electra Glide Revival en de Low Rider El Diablo de voorgaande jaren, presenteren de Amerikanen nu de Hydra-Glide Revival, en wel op 1.750 stuks.

Harley Hydra-Glide Revival

De 2024 Hydra-Glide Revival viert de 75ste verjaardag van de telescopische Hydra-Glide voorvering voor Harley E- en F-modellen die in 1949 geïntroduceerd werd. Leuk detail is dat het design geïnspireerd is op de motorfietsen die worden gereden in ‘The Bikeriders’, een film over de opkomst volgt van een midwesterse motorclub die deze zomer gereleased wordt.

Tussen de ribben zit een Milwaukee-Eight 114, getuned met een Screamin’ Eagle High-Flow luchtfilter. Cruisecontrole is standaard, net als ledverlichting rondom en uiteraard ABS. De Hydra-Glide Revival is afgewerkt in custom Redline Red lak met een Birch White paneel op de zijkanten van de brandstoftank, net als op de modellen uit 1956.

Harley Hydra-Glide Revival

Details zijn onder andere chromen Harley-Davidson V-tankbadges geïnspireerd op de tankbadges uit 1955/56 en Hydra-Glide script badges op het voorspatbord. Een verchroomde ronde luchtfilterkap en verchroomde stalen spaakwielen dragen bij aan de nostalgische look.

Harley Hydra-Glide Revival

Naast de Hydra-Glide Revival presenteert Harley ook nog de Tobacco Fade Enthusiast Collection, waarbij een aantal modellen muzikaal geïnspireerde Tobacco Fade lak en details aangemeten krijgen: een op vinylplaten geïnspireerde tankbadge, een gestileerde plectrum graphic op het voorspatbord en een logo op de bagagedrager of het achterspatbord. De modellen worden beperkt tot een oplage van 2.000 stuks. Het gaat om de Low Rider ST, Ultra Limited en de Tri Glide Ultra. Meer info en prijzen vind je op de Harley-Davidson website.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan