Harley Café Racer en Flat Tracker in de maak

Hoewel alles momenteel ook in Milwaukee op z’n gat ligt is er toch goed nieuws te melden vanaf H-D HQ, zo zijn er twee nieuwe modellen in de maak op basis van het nieuwe DOHC Revolution Max blok. Een Café Racer en een Flat Tracker. Wij zeggen: laat maar komen.

Nog meer goed nieuws is dat er inmiddels ook in Europa patent is aangevraagd op beide modellen en dat de gang naar de showroom daarmee en stuk zekerder lijkt. De vraag is alleen natuurlijk ‘wanneer?’, nu corona het nodige roet in het eten gooit. Allereerst zijn beide nieuwkomers natuurlijk gebaseerd op de Bronx Streetfighter die Harley eerder al toonde op de EICMA in Milaan, zij aan zij met de Pan America, nu al liefkozend omgedoopt tot ‘allroad Hummer’. Het oorspronkelijke idee was dit duo in najaar 2020 officieel te lanceren, of Harley aan die planning vast kan houden is de vraag, maar laten we het hopen.

Niet veel later zullen op basis van de Bronx dan deze Café Racer (laag stuur, stuurkuipje) en de Flat Tracker (XR-achtige met Scrambler invloeden) volgen. Qua ‘basis’ doelen we dan op het rijwielgedeelte en natuurlijk de 975cc dikke Revolution V-twin, in de Bronx goed voor 115 pk. Zo gaat Harley dus driftig verder met het aanboren van nieuwe segmenten in en poging niet té afhankelijk te hoeven zijn van de rap vergrijzende cruiser-scene. Een strategie die ons wel bevalt.  

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner