GIVI MAXIA 5

Givi MAXIA 5

In modelnamen mag wel enige logica zitten, zo weet je meteen dat de Givi Maxia 5 de opvolger is van de (tromgeroffel!) Maxia 4. Met 58 liter opbergruimte is het de grootste topkoffer die Givi ooit produceerde, dat opent dus perspectieven voor motorrijders die de ambitie hebben om aan het smokkelen te slaan.

Givi klopt zich trots op de borst dat het een fraai gestileerde topkoffer geworden is en voor zover de begrippen ‘stijlvol’ en ‘topkoffer’ zich überhaupt in één zin laten verenigen, kunnen we de Italianen deze keer geen ongelijk geven. Met de keuze van de reflectoren (transparant of rood) en covers (aluminium of zwart) zet je de stijl van de topkoffer verder naar je hand. Voor de sluiting van het deksel en het vergrendelen van de koffer op de montageplaat gebruikt Givi het Monokey-systeem.

De grootste topkoffer qua inhoud was technologisch ook de grootste uitdaging voor Givi; want hoe groter de topkoffer, hoe belangrijker de sterkte en stabiliteit van het product. Speciaal daarvoor ontwikkelde Givi een sterkere en tegelijk lichtere interne verstevigingsconstructie. Qua stevigheid valt de prijs trouwens nog mee. Een binnentas en rugsteun voor de passagier zijn in optie verkrijgbaar.

Meer info: www.rad.eu

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan