Gelukkige verjaardag 916: Ducati komt met Panigale V4 25° Anniversario 916!

Zouden ze bij Ducati het juli-nummer van Motorrijder al op de mat hebben zien vallen, inclusief dat lijvige Ducati 916-dossier? Of zouden ze gewoon de verjaardag van hun pareltjes met een groot kruis op de agenda aanduiden? Ons geld staat op de tweede optie.

Maar wat er ook van zij: ze zijn in Borgo Panigale alvast de 25ste verjaardag van hun 916 niet vergeten. Een machine die destijds – en nog steeds – wereldwijd mondjes doet openvallen met z’n looks, die destijds de referentie werden qua stijl, elegantie, lichtvoetigheid en technologische innovatie. Een mijlpaal voor het Italiaans motordesign.

Om die kwarteeuw extra luister bij te zetten, zal Ducati komende vrijdag een speciale verjaardagseditie presenteren: de Panigale V4 25° Anniversario 916. Die zal in in een gelimiteerde reeks van 500 genummerde stuks te koop aangeboden worden, met aangepast kuip- en spuitwerk, terwijl er ook een pak exclusieve race-componenten zullen gemonteerd worden. Op de officiële presentatie op Pebble Beach in Californië, is het evenwel nog wachten tot 8 pm (PDT), ofte 3u zaterdagnacht bij ons. Meer details moeten we jullie voorlopig schuldig blijven – al volgen die geheid na de voorstelling.

De presentator van dienst is alvast geen onbekende: de Panigale V4 25° Anniversario 916 zal vanonder het doek getoverd worden door ‘King’ Carl Fogarty – viervoudig WSBK-kampioen met Ducati tijdens de jaren 90. Een dag later, tijdens de WSBK-race op Laguna Seca zullen Alvaro Bautista’s en Chaz Daviez’ WSBK-machines daarenboven in een gelijkaardig kleedje gehesen worden. Ga dat zien!

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van