Geen Nederlander in 2021 GP’s: Bo Bendsneyder stapt over naar het WK Supersport

Hoewel de Rotterdammer de laatste weken een stijgende lijn laat zien en in Valencia na een knappe wedstrijd 2 WK-punten kon bijschrijven zal hij het GP-circus volgend jaar verruilen voor het WK Supersport.

In dat kampioenschap zal de 21-jarige coureur uitkomen voor het Nederlandse EAB Racing Team, dat team kwam dit jaar nog aan de start met Steven Odendaal (ook ex-RW Racing) maar dat plekje zal Bendsneyder vanaf 2021 in gaan nemen.

Michael van der Mark

EAB Racing verschijnt ook volgend jaar weer aan de start met een Yamaha YZF-R6, al enige jaren de populairste (en meest competitieve) keuze in het supersport kampioenschap. Wel is het zo dat het team na een samenwerking met Ten Kate Racing vanaf volgend jaar volledig op eigen benen zal staan. Voor Bendsneyder zal het een nieuwe kickstart moeten zijn van z’n racecarrière, met in z’n achterhoofd wellicht het traject dat stadgenoot Michael van der Mark enige jaren geleden doorliep. Ook diens carrière zat in het slop voor hij overstapte naar het WK Supersport, inmiddels weten we dat hij tot de mondiale top behoort in het WK Superbike. De teamgenoot van Bendsneyder is overigens nog niet bekend.

RW Racing

Bij RW Racing wordt Bendsneyder vervangen door Hafizh Syahrin, de Maleisiër tekende in Valencia een contract voor jaar. Eerder tekende de jonge Belg Barry Baltus al voor het enig overgebleven Nederlandse GP Team. Nu Bendsneyder overstapt naar het WK Supersport zal er voor het eerst sinds 2015 er ook geen Nederlandse coureur aan de start staan in een van de drie GP-klassen.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van