Ducati wordt in 2023 MotoE leverancier

Ducati heeft aangekondigd dat het vanaf 2023 de rol overneemt van Energica als leverancier voor het elektrische luik binnen de MotoGP, de MotoE. Vanaf 2025 zouden ze ook een wegversie van de op stapel staande motor op de markt gooien.

Het werd al even gefluisterd, maar wekt niettemin verbazing: vanaf 2023 gaat de MotoE in zee met Ducati. De Italiaanse fabrikant neemt daarbij de rol over van het ook al Italiaanse Energica. Belangrijk is dat Ducati nog geen motorfiets heeft, maar er alle vertrouwen in heeft om tegen 2023 met een lichte racemotor op batterijen aan de start te staan.

Daarbij gaan ze uiteraard kunnen putten uit de ervaring van moederhuis Audi. Al verklaarde Ducati-CEO Claudio Domenicali dat ze voorlopig toch vooral samenwerken met de meer sportieve merken uit het huis, met name Lamborghini en Porsche. Niet onbelangrijk is dat Ducati hier ook terugkeert naar z’n roots, want voor het bedrijf motoren produceerde werden er in Bologna elektronische componenten gemaakt.

Ducati heeft de opdracht gekregen een zo licht mogelijk motor te bouwen. En dat zullen ze ook doen, aldus Domenicali. Die verklaarde in het verleden al dat hij absoluut een elektrische toekomst ziet voor Ducati en dat bleken dus geen loze woorden.

Van de MotoE Ducati zou vanaf 2025 ook een productieversie voor straatgebruik afgeleid worden. Daarbij wil Ducati dus naar eigen zeggen het paard de kar laten volgen, waarbij ze ook voor de straatversie hun sportieve geschiedenis niet willen verloochenen. Wordt dus vervolgd…

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.