Ducati eert Troy Bayliss met replica

Twintig jaar nadat Troy Bayliss in 2001 de eerste van drie WSBK-titels binnenhaalde, brengt Ducati een eerbetoon aan de legendarische Australische rijder met een genummerde reeks Panigale V2’s: de Bayliss 1st Championship 20th Anniversary.

Basis is dus de Panigale V2, de graphics zijn geïnspireerd op die van de 996 R waarmee Bayliss in 2001 de titel pakte, op de tank prijkt Troy’s handtekening.


Voor de gelegenheid krijgt de Panigale V2 ook Öhlins aangemeten (volledig instelbare 43 mm NIX30 voorvork, dito TTX36 schokdemper, plus Öhlins stuurdemper) in plaats van de Sachs set-up op het standaardmodel. De remmen blijven dezelfde (320 mm schijven met Brembo Monobloc M4.32 vierzuigerremklauwen en bochten-ABS), al krijgt de Bayliss-replica wel een zelfontluchtende hoofdremcilinder.

De Bayliss-replica is drie kilogram lichter en kreeg sportievere handvatten aangemeten, net als een andere uitlaatdemper (in carbon en titanium), een lichtere li-ion batterij en een ander zadel met het nummer 21 erin geborduurd. Prijskaartje van al dit lekkers? 21.990 euro in België, 24.990 euro in Nederland.


In het onlangs heropende Ducati museum loopt nog tot 19 september ‘Troy Story: The Legend of a Champion’, een tijdelijke tentoonstelling waar o.a. de 996 R, 999 R en 1098 R te zien zijn waarmee Bayliss 52 overwinningen, 94 podia en drie wereldtitels binnenhaalde.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij