Ducati eert Troy Bayliss met replica

Twintig jaar nadat Troy Bayliss in 2001 de eerste van drie WSBK-titels binnenhaalde, brengt Ducati een eerbetoon aan de legendarische Australische rijder met een genummerde reeks Panigale V2’s: de Bayliss 1st Championship 20th Anniversary.

Basis is dus de Panigale V2, de graphics zijn geïnspireerd op die van de 996 R waarmee Bayliss in 2001 de titel pakte, op de tank prijkt Troy’s handtekening.


Voor de gelegenheid krijgt de Panigale V2 ook Öhlins aangemeten (volledig instelbare 43 mm NIX30 voorvork, dito TTX36 schokdemper, plus Öhlins stuurdemper) in plaats van de Sachs set-up op het standaardmodel. De remmen blijven dezelfde (320 mm schijven met Brembo Monobloc M4.32 vierzuigerremklauwen en bochten-ABS), al krijgt de Bayliss-replica wel een zelfontluchtende hoofdremcilinder.

De Bayliss-replica is drie kilogram lichter en kreeg sportievere handvatten aangemeten, net als een andere uitlaatdemper (in carbon en titanium), een lichtere li-ion batterij en een ander zadel met het nummer 21 erin geborduurd. Prijskaartje van al dit lekkers? 21.990 euro in België, 24.990 euro in Nederland.


In het onlangs heropende Ducati museum loopt nog tot 19 september ‘Troy Story: The Legend of a Champion’, een tijdelijke tentoonstelling waar o.a. de 996 R, 999 R en 1098 R te zien zijn waarmee Bayliss 52 overwinningen, 94 podia en drie wereldtitels binnenhaalde.

Deel

Gerelateerde artikels

MV Agusta Superveloce Arsham

MV Agusta Superveloce Arsham

Het lijkt wel alsof iemand bij MV in al z’n enthousiasme de Superveloce heeft verward met uit de kluiten gewassen Sinterklaaschocolade, een andere verklaring hebben

KicXstart december 2023

Knallend het nieuwe jaar in!

Knallend het nieuwe jaar in? Dan mag je natuurlijk de KicXstart Eindejaarspecial 2023 niet missen! Inmiddels een traditie, dit extra dikke decembernummer waarbij we op

KicXstart abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op KicXstart! Niets meer missen van het laatste motornieuws, de mooiste reportages, de