DMC en KNMV zetten samen de schouders onder de junior wegrace

MiniGP

Nederland is een klein land, maar groot genoeg voor niet één maar twee mooie juniorcompetities in de wegrace. Voor veel  rijders lastig, omdat ze een keuze moeten maken in welke competitie zij willen uitkomen. Om die keuze iets te vergemakkelijken, trekken DMC (organisator van het NK Minibike) en KNMV (organisator van het NK Junior Moto Racing) samen op in 2024.

Door de kalenders op elkaar af te stemmen en op dezelfde circuits te rijden, komen de twee competities meer samen en wordt de samenwerking tussen de twee partijen intensiever. Hierdoor wordt het in 2024 ook weer mogelijk om de FIM MiniGP te organiseren in Nederland.

Deze jeugdcompetitie (van 10 tot 14 jaar) maakt onderdeel uit van de ‘Road to MotoGP’ van Dorna. De beste twee rijders morgen worden afgevaardigd naar de finalewedstrijd in Valencia, die verreden wordt in hetzelfde weekend als de laatste MotoGP-race op de kalender.

Coördinator van het NK Junior Moto Racing van de KNMV, Roy Ten Napel: “Road to MotoGP heeft hoge prioriteit. Investeren in de toekomst is zó belangrijk. Kijk naar het seizoen wat een rijder als Collin Veijer neerzet. Daar mag Nederland echt trots op zijn, maar we moeten veel meer van dit soort talenten klaarstomen én naar een podium brengen waar ze zichzelf in de kijker kunnen rijden. Daarvoor zullen we in de FIM MiniGP met een vaste rijderscoach gaan werken die de rijders helpt waar nodig”.

De kalender voor 2024 is op dit moment nog in de maak, maar zal binnenkort door zowel DMC als KNMV worden gedeeld.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan