Dit wordt het nieuwe Spa-Francorchamps! (VIDEO)

Mocht u tijdens het afgelopen weekend – zo tussen de koers, het interlandvoetbal en de MotoGP door – toevallig op de website van het FIM of het Circuit Spa-Francorchamps beland zijn, dan had u daar de nieuwe plannen al kunnen aantreffen voor het gerenoveerde circuit. De upgrades moeten 80 miljoen euro kosten en omhelzen onder meer nieuwe tribunes en een hele rits nieuwe uitloopzones en grindbakken. De volledige financiering zal over een termijn van 10 jaar gespreid worden, maar de eerste fase wordt binnenkort opgestart: de bedoeling is namelijk om – zoals in april 2019 aangekondigd – al in juni 2022 de EWC 24u Spa Motos te organiseren.

Verdubbeling capaciteit
Om klaar te zijn voor het WK Endurance, moet Spa-Franco voldoen aan de FIM-veiligheidsnormen. De eerste stappen daarin zijn enkele vernieuwingen aan het circuit zelf, met de forse uitbreiding van de uitloopzones en grindbakken in vijf bochten: La Source, Raidillon, Blanchimont, Les Combes en Stavelot. Vervolgens zullen ook de faciliteiten voor toeschouwers aangepakt worden; de oudere tribunes krijgen een make-over en er zal een nieuw tribune komen recht tegenover de Raidillon. Vanop die zitjes zullen 4.600 toeschouwers een spectaculair zicht voorgeschoteld krijgen, dat strekt tot aan La Source. In totaal mikt het circuit zelfs op dertienduizend nieuwe zitplaatsen, waarmee Spa-Francorchamps z’n huidige capaciteit qua zitjes zou verdubbelen.

“Met deze investeringen voor de komende 10 jaar willen we laten zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden”, vertelt Nathalie Maillet, CEO van Spa-Francorchamps. “Met de komst van dit prestigieuze endurance-evenement bereiken we het eerste doel van onze ‘Project Moto’.” Het is publiek geheim dat Spa hoopt om tegen 2024 ook het GP-circus opnieuw naar Belgiës Mooiste te lokken. Wij houden onze vingertjes alvast gekruist…

Bron: www.spa-francorchamps.be

Deel

Gerelateerde artikels

Honda NT1100

Kort getest: Honda NT1100 DCT

Honda mag je ondertussen zo ongeveer de koning van de nichemarkten noemen. Toen alle Japanse merken de cruisers uit hun aanbod schrapten, bleef Big Red