Diavel draaft (en draait) door

Ducati Diavel for Bentley

Ducati heeft kennelijk een kleine goudmijn aangeboord want de Italianen gaan lekker door met ‘samenwerken’ met autofabrikanten die vooral in Dubai en vergelijkbare contreien doorgaans op de oprit staan.

Na eerder de Diavel Lamborghini (en de Streetfighter Lamborghini) is de ‘eer’ nu aan Bentley. Zo presenteerden Ducati en het ooit zo Britse automerk Bentley (tegenwoordig gewoon Volkswagen, net als Lamborghini … je begrijpt de link) gezamenlijk de Ducati ‘Diavel for Bentley’; een limited edition uitvoering van de 2024 Diavel.

Geïnspireerd op de Bentley Batur (o, die…) en gebouwd op de technische basis van de Diavel V4 zal de exclusieve (lees: peperdure) Diavel beschikbaar komen in een genummerde en gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren.

Ducati Diavel for Bentley

Daarbovenop komt er ook nog een gelimiteerde en genummerde oplage van 50 extra exemplaren die de naam ‘Diavel for Bentley Mulliner’ krijgt. Je raadt het al: speciaal gereserveerd voor Bentley-klanten die daarmee de kans krijgen om de Diavel in dezelfde kleur te kiezen als hun auto. Of een van de kleuren uit het exclusieve palet dat is geselecteerd door de ontwerpers. Ligt het aan ons of kleuren we inmiddels net zo groen als de motor zelf?

Afijn, de gesmede velgen zijn speciaal ontworpen voor deze Diavel en tonen gelijkenissen met die van de auto. Veel van het bodywork is gemaakt van hoogwaardig carbon zoals de spatborden, koplampbehuizing, motor-, uitlaat- en radiateurafdekkingen, radiateurkappen en zijpanelen. Wat bleef is het 1.158 cc V4 Granturismo motorblok, goed voor 168 pk. Mooi, maar we krijgen opeens wel heel veel zin in een Monster Dark…

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan