De Kawasaki 400’s zijn terug van weggeweest

Voor modeljaar 2023 posteert Kawasaki de Z400 en Ninja 400 weer in de line-up. Het tweetal is al vanaf augustus beschikbaar bij de dealer. In deze voor het A2-rijbewijs geschikte modellen zit nog steeds dezelfde 399cc paralleltwin, die er in zijn Euro5-jasje zo’n 45 pk uitperst.

Het lichte maar stijve buizenframe, met motorblok als dragend deel in combinatie met de korte wielbasis, lange achterbrug en steile balhoofdhoek moet resulteren in een scherp stuurgedrag. En met een rijklaargewicht van 167 kg voor de Z400 en één kg meer voor de Ninja 400 geloven we dat te graag. De assist/slipperclutch zorgt voor een lichte bediening van de koppeling en vermijdt een blokkerend achterwiel bij het terugschakelen.


Vanuit het zadel kijk je uit op een multifunctioneel lcd-display dat toerental (analoog bij de Ninja 400), snelheid, geselecteerde versnelling, brandstofniveau, kilometerstand, tripmeters, koelvloeistoftemperatuur, ECO-indicator en een klokje weergeeft.

Met een zithoogte van 785 mm en een slanke bouw is de Z400 zeer toegankelijk voor een groot aantal rijders. Optioneel is er een verhoogd zadel beschikbaar voor de langer gebeenden onder ons.  En wie wat sportievere genen draagt, zit goed bij de gekuipte Ninja 400, die maar liefst vier jaar op rij het WorldSSP300 wist te winnen.


De prijzen worden later nog meegedeeld, de kleurtjes zijn er uiteraard al wel bekend: de Z400 is er in Candy Lime Green en Pearl Robotic White, de Ninja 400 in Lime Green (KRT Edition) en Metallic Carbon Gray.

Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.

Suzuki GSX-S950

Suzuki deelt nieuwe kleurtjes uit

Yep, het is weer die tijd van het jaar: in afwachting van het echte modelnieuws komen de fabrikanten alvast met de nieuwe kleurstellingen voor modeljaar