De ‘6 Heures Moto’ op Spa verplaatst naar 2021

Het staat buiten kijf dat het jaar 2020 er één is zoals nooit tevoren. De pandemie die midden maart toesloeg heeft heel wat verschuivingen en annulaties met zich meegebracht, ook op het vlak van de motorsport. De exitstrategie is ingezet bij het begin van deze zomer, maar het aantal weekends dat in het tweede deel van het seizoen beschikbaar is op het circuit van Spa-Francorchamps, is helaas beperkt. In juni raakte reeds bekend dat de ‘6 Heures Moto’ niet zou kunnen doorgaan op zondag 16 augustus 2020, maar er was nog hoop dat er in de herfst een dag zou toegekend worden. Helaas vervalt ook die optie.

 class=

“In samenwerking met het management van het circuit hebben we geprobeerd om een oplossing te vinden die voor iedereen goed zou zijn, maar mirakels bestaan niet”, klinkt het bij organisator DG Sport. “Logischerwijs heeft het Circuit van Spa-Francorchamps besloten om de voorkeur te geven aan grote evenementen die in de lente of de zomer op het programma stonden en die ook verschoven moesten worden. Wij kunnen dus pas opnieuw afspreken met de endurancefans in 2021.”

“De verschuiving naar 2021 zal ons toestaan om de ‘6 Heures Moto’ – sinds 2011 de enige (moderne) endurancewedstrijd op Belgische bodem – in iets serenere omstandigheden dan dit jaar te kunnen organiseren”, vervolgt DG Sports Bike Manager Florian Jupsin. “Tegen dan zou het leven toch alweer zijn normale gangetje moeten gaan. En je kan op ons rekenen om verder te gaan op het elan van de succesrijke 2019 editie, met als topmoment de Parade van de 6 Heures op vrijdagavond in het hart van de stad Spa. Tot dan, nog even geduld… maar dat zal beloond worden!”

Wij kijken er alvast naar uit.

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar