Dainese Hekla & Springbok

Dainese Springbok

Wat? ‘Vier seizoenen, twee gedachten’ noemt Dainese het zelf. Oftewel: twee motorpakken die ieder hetzelfde bieden, maar met verschillende invalshoeken.

Waarom? Omdat het motorseizoen voor heel wat rijders wel degelijk (zo goed als) 365 dagen duurt.

Hoe werkt het? In twee richtingen, dus. De Hekla combinatie behelst een jas en broek die zijn uitgerust met het Dainese AbsoluteShell Pro 20K membraan, dat tegen de QuickDry buitenstof werd gelamineerd. Daardoor zou het pak niet alleen 100 % waterdicht zijn, maar zuigt het tijdens regenrijden ook geen water op en dat betekent vooral lichtere kledij die geen ‘vals koudegevoel’ geeft.

Wordt het warmer, dan kan je de Hekla openritsen met ventilatieopeningen op borst, rug, armen en benen. Om nog flexibeler met de weersomstandigheden om te kunnen gaan zijn jas en broek ook voorzien van een uitneembare thermische voering die in het geval van de jas ook los gedragen kan worden.

Terwijl de Hekla zich laat transformeren van hermetisch afgesloten pak tot geventileerde outfit, benadert de Dainese Springbok het vanuit de omgekeerde richting. Dankzij een drielaagsconstructie laat dit pak zich afhankelijk van de weersomstandigheden aanpassen van zomerse doorwaaioutfit tot wind- en waterdicht motorpak. Zonder de waterdichte AbsoluteShell liner en de thermische voering (die ook in dit geval los als jasje gedragen kan worden) is de Springbok een zomeroutfit met grote ventilatiepanelen die de rijder lekker fris houden.

Zowel de Hekla als de Springbok zijn voorzien van (waterdichte) zakken en opbergvakken. Beide motorpakken beschikken over verstelmogelijkheden op mouwen, hals en broekspijpen voor een optimale pasvorm. Schouders, ellebogen en knieën zijn voorzien van Dainese Pro-Armor CE Level 2 protectoren, rug- en heupprotectie is optioneel.

Handig: zowel de Hekla als de Springbok zijn voorzien van het Magic Connection-systeem waarmee handschoenen uit het Dainese Magic Connection-gamma met een magnetisch systeem aan de mouwen van de jas worden bevestigd wanneer je ze even niet nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens een tankstop. Zowel de Hekla als de Springbok outfit zijn verkrijgbaar in de herenmaten 44 tot 64.

Meer info: motomind.nl

Deel

Gerelateerde artikels

Brno

Uit de oude doos: Circuit van Brno

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

Indian politie

Politie test Indians

Als toevoeging aan de vloot onopvallende surveillancevoertuigen overweegt het Team Motorondersteuning Politie Landelijke Eenheid de inzet van Indian motorfietsen. Dat lees je goed, het Team