CFMoto treedt aan in Moto3

Het Moto3-kampioenschap krijgt er in 2022 een nieuwe, ambitieuze constructeur bij: CFMoto. Het merk gaat daarvoor een partnership aan met het Duitse Prüstel GP, dat zal aangestuurd worden door ex-wereldkampioen Thomas Lüthi.

Verrassend nieuws? Valt mee, want CFMoto heeft de voorbije jaren al via nationale en internationale samenwerkingen deelgenomen aan verschillende binnenlandse race-series. Bovendien heeft CFMoto als enige Chinese fabrieksteam ever deelgenomen aan de Isle of Man TT.


De CFMoto Moto3-racer is gebaseerd op KTM RC4 Moto3. Beide merken werken al enige jaren samen, het CFMoto-team kan dus terugvallen op de ervaring en technische knowhow van de Oostenrijkers.

Spanjaarden Xavier Artigas (@xaviartigas43) en Carlos Tatay (@carlostatay99) zullen in het zadel zitten. De 18-jarige Xavier Artigas scoorde een podium bij zijn eerste Grand Prix-optreden in Valencia in 2019, nadat hij zich eerder al in de top drie van de Red Bull MotoGP Rookies Cup werkte. Tatay, eveneens 18, is een voormalig Red Bull MotoGP Rookies Cup-kampioen en tevens racewinnaar in het FIM CEV Junior World Championship. Hij heeft er intussen twee Moto 3-seizoenen opzitten.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.