Buell speelt Die-Hard

Het lijkt onderhand een beetje de kat met de negen levens, het levensverhaal van Buell. Vooropgesteld dat het eerste leven veruit het beste was, daarna was het vooral kwakkelen geblazen. Maar Buell is dus weer eens terug, nu met de Hammerhead.

Dat klinkt heel spectaculair, en ja, dat is het ook wel als je puur naar de specs kijk: een 185 pk sterke, 1190cc dikke V-twin superbike. Dat is geen kattenpis, om maar even in die hoek te blijven. Maar in feite is dit natuurlijk niets meer of minder dan de EBR 1190 RX van dik acht jaar geleden. Toen heette Buell even EBR en werd het in India gemaakt (dat was dan weer na dat Harley het zustermerk bruut gedumpt had), nu heet het weer Buell en hamert (…) het merk vooral op ‘Made in the USA’. Het probeert vooral een nichemarkt aan te boren, en we hopen ook van harte dat het lukt want Erik Buell zelf is naast een uiterst bekwaam vakman vooral een uiterst sympathiek heerschap.

Hamvraag is natuurlijk wel wat Buell, dat qua merkimago nu een paar forse deuken heeft opgelopen, in deze tijd nog echt kan bewerkstelligen zonder serieus dealernetwerk en aftersales apparaat. Als trackday-tool voor de liefhebber is de Hammerhead natuurlijk wel een aanwinst.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij