Breaking News (letterlijk): Marc Márquez tweede keer geopereerd.

Honda heeft net bekend gemaakt dat Marc Márquez een tweede keer is geopereerd aan z’n gebroken rechterarm. Door z’n snelle comeback was de titanium plaat op z’n bovenarm gebogen. Een deelname aan de GP van Brno komt in het gedrang.

Het was even stilgehouden, maar vandaag heeft de intussen illustere dokter Mir een tweede operatie uitgevoerd aan Marc Márquez z’n gebroken rechter bovenarm. De Honda-rijder brak die arm bij een val tijdens de eerste GP van dit jaar in Jerez. Hij werd twee dagen later geopereerd en verraste iedereen door vrijdag al opnieuw op de motor te kruipen voor de tweede race van het seizoen, opnieuw in Jerez.

Daarvoor diende de Spanjaard op donderdag al te pompen om de dokters te overtuigen van z’n fitheid, wat hij dus deed. Op vrijdag reed hij maar één training, omdat de motor toch al afgesteld was na het vorige weekend. Op zaterdag reed hij de FP3, maar daarna gaf hij aan dat z’n rechterhand gevoelloos werd, wellicht door zwelling rond de breuk, wat de zenuwen samendrukte. Márquez reed nog één ronde in de QP1, maar stopte omdat het niet lukte.

Mir heeft vandaag de oude titanium plaat vervangen door een nieuwe. Volgens Mir is het nu 48 uur wachten voor iets kan gezegd worden over Márquez z’n revalidatie.

Komende vrijdag beginnen al de eerste testritten voor de Tsjechische GP in Brno. Een week later volgt al de eerste GP op de Red Bull Ring. De kans dat Márquez nog eens het risico neemt om snel terug te komen lijkt ons na vorig weekend erg klein. Al zit een verrassing er altijd in natuurlijk. Woensdag weten we wellicht meer.   

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor