Brand verwoest MotoE kampioenschap

Een brand in de speciale MotoE-paddock tijdens de officiële IRTA-test van de nieuwe elektrische GP-klasse op Jerez, zorgt er naar alle waarschijnlijkheid voor dat er een streep door het debuutjaar van de elektrische GP-klasse kan. Afgelopen nacht ging het speciale paddockgebouw geheel in vlammen op, met desastreuze gevolgen want ook alle 18 motoren, de kleding, het gereedschap, de laders – kortom, de hele infrastructuur – bevond zich op deze locatie.

De precieze oorzaak van de catastrofale brand is nog niet bekend, maar duidelijk is dat de Lithium-Ion accu’s van de MotoE machines de brand hebben versneld en in hevigheid hebben doen toenemen. Hoewel een officieel statement nog volgt over de oorzaak van de brand en de gevolgen voor het kampioenschap kan er vanuit worden gegaan dat fabrikant Energica voor mei, het officiële startschot van het 5 races tellende E-kampioenschap (Jerez, Le Mans, Sachsenring, Red Bull ring en Misano), niet zomaar even 18 nieuwe racemotoren – en alle toebehoren – kan produceren.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.