BMW stelt nieuwe R 12 nineT voor

BMW R 12 nineT

BMW wordt dit jaar 100, en dat zullen we geweten hebben. Er wordt uitgebreid gevierd met de BMW Motorrad Days en het Pure & Crafted festival, die helemaal in het teken staan van de bijzondere verjaardag. En uiteraard horen daar ook nieuwe modellen en special editions bij.

Nadat BMW een tijdje geleden al de 100 Years jubileumedities op ons afvuurde, is er nu de nieuwe R 12 nineT die gelanceerd wordt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het merk. De R 12 nineT is daarmee de opvolger van de R nineT, die precies tien jaar geleden op de wereld werd losgelaten ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van BMW Motorrad.

BMW R 12 nineT

Net als de BMW R nineT in 2013 is de R 12 nineT een puristische, klassieke roadster die je vrijwel onbeperkt kunt personaliseren. Markus Schramm, hoofd van BMW Motorrad, verwoordt het als volgt: “De R nineT en zijn personaliseringsconcept zijn een onmisbare pijler van ons modellengamma geworden. De nieuwe R 12 nineT zet het succesvolle erfgoedverhaal rond de legendarische BMW boxermotoren consequent voort.”

100 jaar geleden was de allereerste BMW motorfiets, de R 32, al gebaseerd op de flat-twin. Met zijn lucht/oliegekoelde boxermotor zet de nieuwe R 12 nineT die traditie voort. In het vooronder zit de 1.200cc boxermotor met vernieuwde airbox en uitlaatsysteem. Het voorspatbord is nieuw ontworpen en met customizing in het achterhoofd beschikt de nieuwe R 12 nineT ook over een in het zitje geïntegreerde led-achterlichtunit, waarmee eenvoudig een ‘short tail’ kan worden gerealiseerd. Later dit jaar maken de Duitsers meer details bekend over de R 12 nineT.

De R 12 nineT is daarmee de opvolger van de R nineT, die precies tien jaar geleden op de wereld werd losgelaten ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van BMW Motorrad.

Deel

Gerelateerde artikels

Mugello

MotoGP-circuits: Mugello

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.