BMW ontwikkelt kreukelzone voor motorfietsen

BMW Motorrad ontwikkelt een systeem waarmee ook motorfietsen over kreukelzones kunnen beschikken. Op gebied van veiligheid scoort een gemotoriseerde tweewieler nog steeds zeer laag. Met een V-constructie probeert BMW de impact bij een aanrijding te verzachten. Het patent is alvast ingediend.

Als het aankomt op ongevallen voorkomen heeft de motorfietsindustrie de afgelopen jaren goed werk geleverd. Tractiecontrole, ABS en andere snufjes zorgen ervoor dat je net iets minder snel het asfalt van dichterbij ziet. Maar, naast goede motorkledij en airbag-systemen, is er nog niet bijster veel ontwikkeld om een rijder te beschermen bij een crash.

Het systeem zou optimaal werken wanneer de motorrijder rechtstreeks inrijdt op een ander voertuig, zoals bij een kop-staartaanrijding. Wanneer dat gebeurt zorgt de impact ervoor dat de berijder van een motor het stuur niet meer kan vasthouden. Daardoor ervaart de motorrijder de hardste impact.

 class=

Daar besluit BMW nu verandering in te brengen. De Duitse gigant heeft een systeem gepatenteerd, en het lijkt opvallend simpel. Met behulp van een V-stuk wordt het wiel bij een impact op zijn plaats gehouden. Zo slaat het wiel niet links of rechts weg. Daardoor ontvangt zowel het wiel als de voorvork de grootste impact bij een harde klap.

BMW en hun fascinatie voor veiligheid is bekend bij het grote publiek. Al is het niet duidelijk wanneer, en of het kreukelzone-systeem effectief geplaatst zal worden bij toekomstige modellen.  

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar