Barry Baltus op podium in Assen tijdens Red Bull Rookies. Zonta Van Den Goorbergh scoort beste seizoensresultaat.

Barry Baltus blijft bevestigen als onze grootste Belgische motorsporthoop voor de toekomst. Als deelnemer in de red Bull Rookies Cup, de wachtkamer van de Moto3, reed de 15-jarige Baltus tijdens de trainingen al naar de derde plaats. Tijdens de eerste race kwam hij nog strijdend ten val in de laatste ronde, bij het aanremmen van de beruchte GT-chicane. Maar in de twee race van het weekend bleef Baltus er wel op zitten en stuurde z’n KTM met nummer 7 naar een mooie tweede plaats. Een evenaring van z’n beste resultaat, eerder dit jaar, in Jerez. Ondanks twee nulscores staat Baltus achtste in het kampioenschap.

“Ik wilde de tweede race absoluut finishen,” verklaarde Baltus. “Ik verloor hier in de eerste race en in Jeres teveel punten. Maar de motor deed het goed en ik kon lange tijd aan de leiding rijden. Tatay en Salvador kwamen nog voorbij in de laatste ronde. Salvador kon ik nog opnieuw inhalen, maar ik wilde in de GT geen risico’s meer nemen. Ik ben een beetje teleurgesteld dat ik deze ‘thuiswedstrijd’ niet kon winnen. In Duistland probeer ik beter te doen.”

Winnaar van beide wedstrijden werd de Spanjaard Carlos Tatay.  En we noteren een negende en een tiende plaats voor Zonta Van Den Goorbergh, z’n beste prestatie van het seizoen voor de piepjonge, 13-jarige Nederlander.   

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd