Bagnaia naar Ducati fabrieksteam. Martin naar Pramac

Ducati heeft net bekend gemaakt dat Pecco Bagnaia in 2021 aan de slag gaat bij het fabrieksteam, aan de zijde van Jack Miller.

Het nieuws sluimerde al een tijdje in de wandelgangen, maar is nu dus officieel gemaakt. Francesco ‘Pecco’ Bagnaia vervangt Andrea Dovizioso als Ducati fabrieksrijder, waarbij het nog steeds niet bekend is waar Dovizioso zal eindigen. Aprilia lijkt de enige overgebleven kans, al zou een jaartje ‘sabbatical’ ook zomaar kunnen. Bagnaia maakte dit jaar al indruk op de Pramac Ducati en verdient daarmee nu dus een upgrade als fabrieksrijder.

Naast hem gokken ze in Bologna op Jack Miller, die Danilo Petrucci vervangt, die verhuist richting het Tech3 KTM-team, al is daar intussen bekend gemaakt dat hoofdsponsor Red Bull z’n contract niet verlengt. Teambaas Hervé Poncharal heeft dus werk voor de winkel in economisch erg onzekere tijden.

Ook het Pramac Ducati team heeft z’n rijders bekend gemaakt. Dat worden Johann Zarco en voormalig Moto3-wereldkampioen Jorge Martin, die uit de Moto2 overstapt. Martin reed een ijzersterk seizoen op z’n KTM, tot hij twee races diende te missen ten gevolge van een positieve Corona-test.  

Wie de Esponsorama Ducati’s zal bevolken, voorheen bekend als Avintia, is nog niet bekend gemaakt, maar daar klinkt steeds luider de naam van Luca Marini, die goed op weg lijkt naar de Moto2-wereldtitel.   

Deel

Gerelateerde artikels

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat

Indian FTR Sport

Indian lanceert motorverzekering

Het is niks nieuws in motorland, motorverzekering aanbieden – zo kan je onder meer bij Kawasaki en Yamaha je motor verzekeren – en nu springt