Aprilia Tuareg krijgt woestijnkleurtjes

Aprilia Tuareg 660

Aprilia dompelt de Tuareg voor modeljaar 2024 onder in kleuren die zijn offroad-capaciteiten moeten benadrukken … en die z’n ambities niet onder stoelen of banken steken.

Want naast de Atreides Black en Canyon Sand jasjes, is de Tuareg 600 ook beschikbaar in de suggestieve Dakar Podium kleurstelling. Die laatste is in de eerste plaats een eerbetoon aan Aprilia’s laatste Dakarpodium in 2010 met de  RXV 4.5 van Francisco ‘Chaleco’ Lopez, maar ook een aankondiging van het Back to Africa-project waarmee het merk in 2024 wil aantreden in verschillende (woestijn)rally’s. Het rode frame moet de sportieve ambities van Aprilia’s allroad nog nadrukkelijker in de verf zetten.

Overigens is de Tuareg zo trots op z’n 240 mm veerwegen, dat die waarde in de nieuwe kleurstellingen vooraan op de motor geafficheerd wordt. Verder wordt het accessoiresgamma van de Tuareg 660 meer offroadgericht, met onder meer een andere luchtfilter.

Deel

Gerelateerde artikels

Alpinestars

Hoe doen ze het: Alpinestars

In de serie ‘Hoe doen ze het?’ trekken we iedere maand naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt