Aprilia presenteert z’n nieuwe Tuono 660

Enkele weken geleden was er al een productierijpe versie op de Italiaanse wegen gespot, dus telden we de dagen af tot Aprilia met z’n Tuono 660 op de proppen zou komen. Lang hebben we niet moeten wachten: hier is de nieuwe Aprilia Tuono 660 in volle glorie!

Na de op warm applaus onthaalde RS660, keek de motorwereld reikhalzend uit naar diens halfgekuipte broertje met hoger stuur. Dat is sinds jaar en dag de succesformule van de dames en heren uit Noale. Eerst de sportvariant, vervolgens een ergonomisch iets meer verantwoorde afgeleide. Al hoeft die laatste zelden veel onder te doen qua looks en prestaties.

De Tuono 660 boet 5 pk in ten opzichte van de RS660, maar houdt een potige 95 pk over voor 183 rijklaarkilo’s. En – goed nieuws voor jonge rijders en opstappers – Aprilia bevestigt ook de komst van een A2-versie. Onder de strakke pels treft de toekomstige eigenaar ook een bootlading elektronica en rijsnufjes. Van instelbare tractie- en wheeliecontrole, cruisecontrole en motorrem, tot verschillende rijmodi en bochten-ABS. Naast de drie rijmodi voor de openbare weg, krijgt de Tuono ook twee instelbare modi voor circuitgebruik. En de Italianen doen er nog een up/down-quickshifter bovenop. Omdat ‘t kan.

Qua kleurtjes lijkt er voor elk wat wils: zwart (Concept Black), zilvergrijs (Iridium Grey) en de opvallende groen-gele jas (Acid Gold). Enkel jammer dat Lava Red, de erg knappe paars-rode pels de overstap van RS naar Tuono 660 niet maakt. Maar wat niet is, kan nog komen. Net zoals de prijzen overigens, die we binnenkort verwachten.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er