Alpinestars Tech-Air3

Alpinestars Tech-Air3

Wat? Alpinestars’ nieuwste, autonome airbagsysteem dat zowel onder als boven een motorjas gedragen kan worden.

Waarom? De technologie staat nooit stil.

Hoe werkt het? Het Alpinestars crashdetectie-algoritme wordt continu verfijnd op basis van data die wordt verzameld aan de hand van zowel rijkilometers als (GP-)crashes. Op die manier kan het systeem steeds nauwkeuriger beoordelen wanneer de airbag moet worden opgeblazen vóórdat een botsing of een high- of lowsider plaatsheeft. Detecteert de Tech-Air3 het begin van een aanrijding, dan gaat de airbag binnen 50 milliseconden af.

Het systeem bevat zes sensoren (drie accelerometers en drie gyroscopen) die continu de rijgegevens monitoren en elk soort straatscenario kunnen inschatten – tot zelfs een stop aan een verkeerslicht toe. Een led-display op de borst geeft de operationele status van het Airbagsysteem aan, via de bluetoothverbinding met de Tech-Air app kan je onder meer de batterijstatus van de Airbagvest in de gaten houden – al waarschuwt de jas ook zelf (met een trilling) wanneer hij opgeladen moet worden.

De lichtgewicht Tech-Air3 is bestand tegen alle mogelijke weersomstandigheden en past opgevouwen makkelijk onder het zadel van een motorscooter of in een rugzak. De Airbagvest is verkrijgbaar in een heren- en damesversie (Stella), in de maten XS tot en met 4XL (tot 2XL voor dames).

Meer info: alpinestars.com

Deel

Gerelateerde artikels

Brno

Uit de oude doos: Circuit van Brno

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

Indian politie

Politie test Indians

Als toevoeging aan de vloot onopvallende surveillancevoertuigen overweegt het Team Motorondersteuning Politie Landelijke Eenheid de inzet van Indian motorfietsen. Dat lees je goed, het Team