Alpinestars Supertech R10

Alpinestars Supertech R10

De Supertech R10 voor de gewone sterveling komt pas in 2024 op de markt, maar gezien de technologie die er in de helm verwerkt zit en het verwachte prijskaartje (+ 1.000 euro) is het misschien handig om nu al te weten wat er zit aan te komen.

De R10 wordt opgebouwd rond een carbon helmschaal die uit meerdere lagen bestaat. De buitenlaag van 3k carbon geeft de helm het bekende carbon ‘weefpatroon’, daaronder ligt een mix van carbon, glasvezel, nylon en aramide.

De R10 komt in zes maten (XS tot XXL) waarvoor Alpinestars vier verschillende maten van helmschalen gebruikt (XS/S, M, L en XL/XXL). Dat is best wel uitzonderlijk. Achterop de helm monteer je twee mogelijke spoilers: een korte voor straatgebruik en een extra lange voor hogere snelheden op het circuit. Hetzelfde geldt voor de vleugels op de zijkant van de helm, ook die krijg je er in twee maten bij.

De helm is voorzien van elf ventilatiesleuven, de EPS binnenschaal wordt samengesteld uit acht delen en uiteraard is er een Emergency Release System aan boord. Voeg daar nog bij dat de R10 voorbereid is op het slangetje van een drinksysteem en je snapt dat Alpinestars veel technologie in deze high-end helm heeft samengebracht.

Meer info: www.alpinestars.com

Deel

Gerelateerde artikels