Airoh Connor

Airoh Connor

Wat? Een helm voor de gewone man. Daar zal de FNV blij mee zijn.

Waarom? Omdat niet iedereen zelfstandig is, bakken geld verdient en daarom 500 euro heeft liggen voor een helm. Arbeiders aan de macht!

Hoe werkt het? Volgens het Airoh persbericht is de Connor gevormd naar de lucht. Daar zouden we dus ook een flauwe politieke grap over kunnen maken, maar dat gaan we niet doen. Airoh heeft zijn eigen windtunnel en gebruikte die testopstelling om de ventilatie van de Connor te optimaliseren. In combinatie met het uitneembare, wasbare en ventilerende binnenwerk moet dat een helm opleveren die ook op de warmste dagen luchtig blijft. Ondanks de lage prijs biedt Airoh de Connor wel in zes maten aan (van XS tot XXL) waarvoor ze zelfs drie verschillende thermoplast helmschalen gebruiken. De ingebouwde Airoh Sliding Net (ASN) werkt een beetje als een MIPS om de rotatiekrachten die ontstaan bij een crash op te vangen. Het vizier is voorzien van nokjes voor een Pinlock 70 dampwerende insert en de helm wordt geleverd met een ‘Stop Wind’ om te voorkomen dat rijwind langs de kier tussen helm en nek naar binnen waait.

Meer info: www.airoh.com

Deel

Gerelateerde artikels

Quadlock

Producttest: QUADLOCK

Zonder brood, water en smartphone is de mensheid gedoemd uit te sterven, het zij zo. Ook de accessoireshandel in telefonie beleeft gouden tijden, dus ook